Einixir

 Kuvataideterapeuttisia kohtaamisia 

Kuvataide-

istunnot

Pääpaino ohjatuissa tapaamisissa on kuvantamisen välineillä, eli tuotetaan erilaisia kuvia tai tekstiä, joilla jokainen voi yksilöllisesti heijastella sisäistä maailmaansa näkyväksi. Ei ole tarpeellista omata kokemusta kuvataiteiden teosta, mutta mielenkiinto kuvalliseen ilmaisuun vahvistaa työskentelyä tehokkaana prosessien käynnistäjänä. Tuotettuja töitä ei arvioida teknisesti vaan teoksien tarkoitus on toimia vuorovaikutusta tukevina, avaten uusia näkökulmia.  Kuvataideistunnoissa oivallukset ja sitä kautta tapahtuvat ratkaisut ja muutokset syntyvät asiakkaasta itsestään.

Tapaamiset ovat etäyhteyden kautta tai asiakkaan kotona sovittuina ajankohtina.


Välineet työskentelyyn

Kuvataideistunnoissa voidaan käyttää erilaisia kuvantamisen välineitä:
-vesivärejä, peitevärejä, akryylivärejä
- lyijykyniä, puuvärikyniä, hiiliä, öljypastelleja

- muovailuvahaa, askartelumateriaaleja- luonnonmateriaalia

Asiakas hankkii itse materiaalit sovitusti etukäteen oman makunsa ja käyttökokemuksensa mukaisesti. Materiaaleja voi sekoittaa, ja valitaan kohtuuajassa kuivuvia tekniikoita, jotta työt on istunnon aikana mahdollista valmistaa.

Menetelmät

Kuvataideistunnoissa on käytössä taidevälineiden lisäksi vaihdellen mm erilaiset tunneterapiakortit, ohjattuja rentoutusharjoituksia, kirjoittamista, kehotietoisuuden vahvistamista erilaisilla harjoitelmilla sekä taideistuntojen välillä tehtävät etätehtävät. Vaikutuksia istunnoissa on mm. ratkaisukeskeisestä kuvataideterapiasta, NLP stä, mindfulnesista ja sokerina pohjalla vapaa ilmaisu. Ensiarvoisen tärkeää kohtaamisessa on samanarvoisuus ja luottamus. Toisen kohtaamisen helppous ilman naamiota voi yllättää!

Kenelle kuvataideistunnot sopivat

Kuvataideistunnot ovat sinulle joka olet avaamassa itseäsi uudelle tai hakemassa suunnan korjausta.  Jos sinulla on arjessa jokin toimimattomuus, jokin käytännön kuvion haaste tai jotakin sellaista sisäisessä systeemissäsi joka kaipaa ulospurkua, avain on sinussa, ja kuvataideistunnoissa työkalut!

Vaikka käytämme taideterapeuttisia menetelmiä, ei istuntoja ole tarkoitettu hoitomuodoksi mielenterveydellisiin haasteisiin eikä se korvaa psykoterapeuttista hoitoa. Päihtymys ja krapula ovat este istunnolle. Istunnot ovat aina henkilökohtaisia ​​ja luottamuksellisia. Vaikka istunnoilla on positiivisia vaikutuksia, ne eivät korvaa lääkärin tai terveydenhuollon määräämää lääketieteellistä hoitoa

Istuntojen määrä

Istuntokertoja voi olla peruspaletin kolmen kerran kokonaisuus, tai jatkuvana nauhana pidempi polku, riippuen asiakkaan etenemistahdista ja tarpeen laadusta. Jokaisen matka on yksilöllinen ja sitä mukaa kun se etenee, aukeaa uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia. Asiakkuuden voi aina halutessaan päättää ja siksi tämä palvelukin on rakennettu kolmen kerran kokonaisuuden aloituksen jälkeen kertaluontoisen laskutuksen muotoon.

Luo kotisivut ilmaiseksi!